Ολοκληρωμένα ταξιδιωτικά πακέτα με θέμα τον μαραθώνιο και μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις σε όλο το κόσμο, που περιλαμβάνουν εξειδικευμένους αρχηγούς, συμμετοχή στους αγώνες και διαμονή.

Πρόσφατα Νέα

Ακολουθήστε μας:

Top
Image Alt

Golden Marathon Tours

Η επίδραση της άσκησης στα δύο φύλλα
Ταξιδιωτικά πακέτα Μαραθώνιων www.goldenmarathontours.gr

Η επίδραση της άσκησης στα δύο φύλλα

Η χρόνια σωματική άσκηση επιδρά διαφορετικά στα δύο φύλα, όσον αφορά στην φυσική κατάσταση και στην παχυσαρκία. Οι ερευνητές αποδίδουν την διαφορά στην αντίδραση του υποθαλάμου, που είναι ο υποδοχέας της λεπτίνης. Ο υποθάλαμος είναι υπεύθυνος για τη ρύθμιση του άγχους, αλλά και την πρόσληψη της τροφής. Για παράδειγμα, ο αριθμός παχύσαρκων γυναικών, είναι μεγαλύτερος σε σύγκριση με των αντρών, ανεξάρτητα από την εκγύμναση του καθενός. Δηλαδή αν μια γυναίκα και ένας άντρας ασκούνται εβδομαδιαίως ίδιες ώρες, τα αποτελέσματα δεν είναι απαραίτητο να μοιάζουν, είναι πιθανότερο να διαφέρουν. Ο ακριβής λόγος που συμβαίνει αυτό δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά, όμως οι ειδικοί συνεχίζουν τις μελέτες και τα πειράματα. Σε κάθε περίπτωση όμως και τα δύο φύλα που επιθυμούν μια προσεγμένη σιλουέτα, χρειάζεται να τρέφονται σωστά και να γυμνάζονται συστηματικά. Οι άντρες που γυμνάζονται έχουν καλύτερα αποτελέσματα από ότι οι γυναίκες.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, εξέτασε σχέση διατροφής και άθλησης, χρησιμοποιώντας ποντίκια.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι ερευνητές εφάρμοσαν δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, τόσο σε αρσενικά όσο και σε θηλυκά ποντίκια, ενώ τα εκπαίδευσαν να τρέχουν σε έναν διάδρομο. Μετά από 10 εβδομάδες μέτρησαν εκ νέου το βάρος των ποντικιών και την επιρροή της εκγύμνασης σε αυτό. Τα αρσενικά ποντίκια που έτρεχαν σε διάδρομο συγκρίθηκαν με άλλα που το πρόγραμμά τους δεν περιείχε άθληση και διαπιστώθηκε ότι το βάρος εκείνων που ασκούνταν ήταν φανερά μειωμένο. Αντίθετα, τα θηλυκά ποντίκια είτε αθλούνταν, είτε όχι, παρουσίασαν όμοιο βάρος. Οι επιστήμονες θεωρούν, ότι η διαφορά ανάμεσα σε θηλυκά και αρσενικά οφείλεται στον υποθάλαμο και ότι παρόμοια επιρροή έχει και στα δύο φύλα ανθρώπων.
Πάντως, η γυμναστική έχει πολλά οφέλη, εκτός από την εμφάνιση και στην ανθρώπινη υγεία. Γι’ αυτό οι ειδικοί προτείνουν την τακτική άθληση σε γυναίκες και άντρες, που μάλιστα είναι καλό να αρχίζει σε νεαρή ηλικία, ώστε το σώμα να συνηθίσει και να ανταποκρίνεται ανάλογα.
πηγή: http://www.valueforlife.gr

You don't have permission to register